МАСШТАБНЕ РЕФОРМУВАННЯ ВІЙСЬКА – ЦЕ НАШЕ ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ – ХОМЧАК

Вкотре хочу наголосити ось на чому: масштабне реформування війська – це наше домашнє завдання. Ніхто нашу роботу за нас не виконуватиме.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю порталу Арміяinform повідомив  Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковника Руслан Хомчак.

Водночас констатую той факт, що значний внесок у розвиток і зміцнення нашого війська зробили та продовжують робити партнери з армій країн-членів Альянсу. Йдеться як про їхню всебічну консультативно-дорадчу допомогу, так і про масштабну багаторічну практичну підтримку. У нинішніх умовах відбиття зовнішньої агресії допомога наших іноземних партнерів є критично важливою.

Один із аспектів цієї допомоги – це можливість для українських військовослужбовців удосконалювати знання і навички, що дозволяє успішно виконувати завдання у складі багатонаціональних військових формувань. Адже це і є одна з важливих цілей оборонної реформи в Україні.

Нагадаю: для підвищення оперативних і бойових спроможностей наших підрозділів з 2015 року в Україні діють тренувальні місії провідних країн світу. Наразі їх розгорнуто чотири – американська, британська, канадська й литовська. Інструктори від ще п’яти країн здійснюють підготовку особового складу українського війська.

Зокрема, за участю інструкторів із США підготовлено 13 батальйонів і три бригади. У період 2015–2019 років за участю британських інструкторів (операція «Орбітал». – Авт.) підготовлено понад 17 500 військовослужбовців Збройних Сил України та понад 17 000 наших військових підготовлено за участю канадських інструкторів (операція «Юніфайєр». – Авт.). Литовська ж тренувальна місія допомагає готувати особовий склад Сил спеціальних операцій та механізованих, десантно-штурмових підрозділів, а також снайперів. Інше важливе завдання цієї місії – виховання лідерів із старшинсько-сержантського складу.

 

 

Поделиться публикацией