МАКРОН: ДЕСАНТНІ КОРАБЛІ НАЦІОНАЛЬНОГО ФЛОТУ БУДУТЬ ЗАДІЯНІ В ПРОТИДІЇ ПОШИРЕННЮ COVID-19

Президент Франції Еманюель Макрон заявив про те, що десантні кораблі національного флоту будуть задіяні в протидії поширенню Covid-19.

Про це 30 березня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на ресурс USNI News.

Мова йде про кораблі Mistral (L9013) та Dixmude (L9015). Дані бойові одиниці будуть відправлені до островів Реунйон і Майотте (Індійський океан) і до Карибського моря відповідно.

Застосування двох десантних кораблів відбудеться в рамках нової операції Resilience. Дана операція передбачає координацію всіх дій військових в допомозі країні протидіяти поширенню Covid-19.

Корабель Mistral (L9013) вже знаходиться в Індійському океані в рамках місії “Jeanne d’Arc”.

Dixmude (L9015) минулого тижня знаходився в Середземному морі. До цього іще один десантний корабель ВМС Франції – Tonnerre (L9014)- залучався до евакуації хворих на Covid-19 із Корсики.

Кораблі класу Mistral мають 2 операційних кімнати, кімнату із рентген-апаратом, 20 палат із 69 ліжками, із яких 7 для інтенсивної терапії.

Іще 50 ліжок можна встановити в ангарах для гелікоптера в разі потреби. Tonnerre (L9014) вже залучався до гуманітарних місій із допомоги постраждалим в стихійних лихах в 2017 і 2019 роках.

Поделиться публикацией