ЛІТАК Y1 «ДЕЛЬФІН» МОЖНА ЗАСТОСОВУВАТИ ДЛЯ ТРЕНУВАНЬ ЛЬОТЧИКІВ ЗСУ – ГОЛОВНИЙ КОНСТРУКТОР ДП «ОДЕСЬКІЙ АВІАЗАВОД»

Одеський авіаційний завод готує до льотних випробувань багатоцільові літаки Y1″Дельфін». Тим самим авіабудівники поновили призабутий статус Одеси — одного з ключових центрів літакобудування України. Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначив у інтерв’ю агентству заступник гендиректора — головний конструктор ДП «Одеський авіазавод» Валентин Гостіщев, поки що літак застосовується передусім при підготовці кадрів цивільної авіації.

«Ми вважаємо, що літак можна успішно застосовувати і на початковому етапі тренувань курсантів та льотчиків Збройних Сил України, а також для здійснення, приміром, моніторингу прикордонних зон, участі в пошуково-рятувальних операціях і багатьох інших заходах», — сказав він.

За словами головного конструктора підприємства, зараз конструктори заводського ОКБ-2 продовжують роботу над створенням спеціалізованих версій цього повітряного судна.

«Якщо будуть нові замовлення, звісно, зможемо їх у стислі строки виконати. Адже «Дельфін» успішно пройшов державні випробування і сертифікований для польотів. Завод володіє сучасною технічною базою, конструкторською документацією, причому в разі потреби наші фахівці спроможні внести зміни для кращого виконання тих чи інших техзавдань», — зауважив заступник гендиректора.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией