«ЛІБЕРАЛІЗАЦІЯ ІМПОРТУ ОЗБРОЄННЯ ПОТРІБНА, АЛЕ НЕОБХІДНО МАТИ НЕЗАЛЕЖНУ ОРГАНІЗАЦІЮ» – ЕКСПЕРТ

«Закупівля продукції іноземного виробництва в Україні дійсно представляє собою певну проблему. Така сама проблема існує і в США. Наше міністерство оборони має багато обмежень, таких як «купуй американське», «купуй високоякісне» і таке інше. Про це йдеться на офіційному сайті ДК «Укроборонпром» з посиланням на Члена Наглядової ради держконцерну Ентоні Тетера в інтерв’ю Defense Express.

Він зауважив, що лібералізація у цій сфері передбачає надання Міністерству оборони права самостійно закуповувати потрібне озброєння безпосередньо у іноземних виробників.

«США також мають певні побоювання, пов’язані із закупівлями в іноземних компаній. Якщо США стануть надто залежними від іноземної продукції та критичних технологій, існує ризик того, що держава, де розташована компанія, може у будь-яку мить припинити ці поставки. В деяких конкретних випадках таке відбувається в США», – зазначив Тетер.

На його думку, лібералізація у сфері закупівлі іноземних озброєнь потрібна. «Але необхідно мати незалежну організацію. Як у випадку з «Укроборонпромом», щоб не було ситуацій, коли поставка чогось дійсно важливого починає залежати від того, кому ви не довіряєте», – підкреслив Ентоні Тетер.

Водночас, коментуючи питання щодо корпоратизації ДК «Укроборонпром,» Ентоні Тетер відзначив, що в структурі Концерну є підприємства, розвиток яких вимагає впровадження сучасних корпоративних форм управління. На його думку, це дозволить їм «більш ефективно розвиватися та знаходити нові ринки збуту».

Поделиться публикацией