ЛУКАШЕНКО ПРИГРОЗИВ РОЗМІСТИТИ РОСІЙСЬКІ БАЗИ У БІЛОРУСІ

«Лідер» Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив розмістити російські бази у Білорусі, якщо цього потребуватиме безпека союзної держави з Росією.

Про це 30 липня ц.р. повідомив «Главком», посилаючись на БЕЛТА.

Він помітив, що західні країни стурбовані через майбутні навчання «Захід-2021», де тренуватимуться білоруські та російські військові.

Лукашенко підкреслив, що він з Путіним «ніколи на рівні президентів питання про розміщення російських баз в Білорусі не обговорювали» через начебто відсутність необхідності за наявності сучасних видів озброєння. Але він припускає, що таке розміщення цілком можливе.

«Якщо треба для безпеки Союзної держави, яку ми будуємо, для безпеки Білорусі та Росії розмістити тут усі збройні сили зі всіма видами озброєння – вони будуть тут розміщені негайно. Зараз у цьому немає ніякої необхідності, у нас достатньо міцні, згуртовані, компактні Збройні Сили. Не враховуючи «територіалів», ми можемо у потрібний момент 500 тисяч людей поставити під зброю, а це вже сила. Якщо буде мало, сюди введуть усі Збройні сили Російської Федерації. Такого ніколи не буде. Але якщо треба, ми думати не будемо», – повідомив Лукашенко.

Поделиться публикацией