КУРСЬКА ОБЛАСТЬ – БЛИСКУЧИЙ КРОК УКРАЇНИ

Віцепрезидентка з питань політики та програм аналітичного центру Globsec заявила, що Україна успішно змінила наратив війни. Російська Федерація відправила підкріплення в Курськ і, ймовірно, їй вдасться відбити українські війська. Про це повідомляє The Hill.

Науковий співробітник Гуверівського інституту Стенфордського університету Томаш Блусевич ствердив, що ЗСУ можливо вийдуть з Курська, але після того, як РФ перекине кілька бригад, які використовують на лінії фронту. «Тепер вони повинні рухатися. А росіяни з цим погано справляються. Вони погано справляються з логістикою. Це був блискучий крок України. … Вони вже досягли величезного успіху, змусивши Росію перемістити свої війська, продемонструвавши, що Росія беззахисна на інших ділянках. Це величезний удар по престижу Путіна», – заявив Томаш Блусевич.

Віцепрезидентка з питань політики та програм аналітичного центру Globsec Олена Кудзько заявила, що Україна успішно змінила наратив війни, увійшовши в Росію. «Українці докладають усіх зусиль, щоб змінити наратив про війну. До Курська було відчуття, що війна стала досить передбачуваною, і з багатьох сторін війна вже сприймалася як заморожена. Здійснивши цю атаку, Україна насправді зуміла продемонструвати, що є простір для того, щоб зробити цю війну непередбачуваною, що є простір для того, щоб здивувати Росію», – сказала Олена Кудзько.

Водночас The Hill пише, що РФ відправила підкріплення до Курська і їй вдасться відбити українські війська.

Поделиться публикацией