КРУПНОВУЗЛОВА ЗБОРКА ЗАСОБІВ ЗВ’ЯЗКУ В УКРАЇНІ ЦІКАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ – ГЛАВКОМ ЗСУ

Крупновузлова зборка засобів захищеного зв’язку в Україні цікава Збройним Силам. Я гадаю, що фахівці виберуть виробника саме за тактико-технічними характеристиками, за тим, як ці засоби будуть у подальшому використовуватися і модернізуватися.

Про це зазначив головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак в інтерв’ю агентству «Оборонно-промисловий кур’єр»

«Однозначно що ми як військові зацікавлені у всьому, що з’являється ззовні, щоб у нас створювалися такі виробництва. І ще одна важлива позиція – так ми розвиваємо кооперацію із високотехнологічними компаніями західного світу. Хоча ще раз нагадаю: ЗСУ не повинні займатися розвитком галузей економіки», — висловив свою позицію генерал.

«Я не вибираю зв’язок. Я знаю, що є декілька фірм, які сьогодні присутні на ринку України та пропонують свої послуги. Якщо ми повернемося у історію, в 2014 рік, то у нас із зв’язком була справжня біда. Тоді ситуація була врятована тим, що армія брала звідусіль все, що їй пропонували. Сьогодні вже ми не маємо права використовувати засоби зв’язку безсистемно. Але сьогодні засоби зв’язку вибирають війська. Це принципово. Вони працюють зі станціями виробництва американської компанії Harris, турецької компанії Aselsan та ізраїльської компанії Elbit Systems. Наразі створено Командування військ зв’язку і кибернетичної безпеки, де професіонали працюють з військами, і саме вони сьогодні обирають і визначають, яка станція для кого краще. Якщо вам хтось сказав, що буде одна станція, це не так. Ми говоримо про такі характеристики як дальність, стійкість і захищеність. А яка буде назва – це, знову ж таки, це будуть торгуватися, обирати. Я вам жодної не назву, хоча у мене є свої вподобання. Я як головнокомандувач не працюю із засобами зв’язку, але працюють там, на війні. Рішення має диктувати війна».

Як відомо, сьогодні американська L3Harris та ізраїльська Elbit Systems пропонують створити крупновузлову зборку в Україні. При цьому відомо, що в рамках військово-технічної допомоги сили оборони України отримують значні партії засобів зв’язку L3Harris. Зокрема, в 2020 році ЗСУ мають отримати засоби зв’язку L3Harris на 45 млн дол., ще на 10 млн дол. такої продукції отримає НГУ.

Поделиться публикацией