КРАЗ ОТРИМАВ ІНОЗЕМНЕ ЗАМОВЛЕННЯ НА ШАСІ 4×4

«КрАЗ» отримав іноземне замовлення на поставку партії самохідних шасі 4×4 від одного з довгострокових партнерів.

Про це 17 лютого ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

Замовник отримає партію самохідних шасі КрАЗ-5233НЕ виробництва українського підприємства з Кременчука.

Назва замовника не розголошується, окрім того, що це відомий закордонний виробник броньованої техніки.

“Повнопривідні машинокомплекти КрАЗ вчергове обрані в якості бази для виробництва бронетранспортерів із протимінним захистом. Простота та надійність базових компонентів, позитивний досвід експлуатації в найскладніших умовах роблять шасі КрАЗ універсальною платформою для різних модифікацій броньованої техніки.”, – написали у пресслужбі «КрАЗу»

Ймовірно мова йде про Streit Group, у портфелі продукції якої є декілька броньованих автомобілів на шасі КрАЗ, зокрема і з колісною формулою 4×4 – MPV Shrek.

Також серед інших розробок на українському шасі – Fiona (з колісною формулою 6×6 розробленою на шасі КрАЗ-6322) та Hurricane (з колісною формулою 8×8 розробленою на шасі КрАЗ-7634), тому КрАЗ не вперше отримав іноземне замовлення на шасі 4×4 від цієї компанії.

Нещодавно стало відомо про розробку на вітчизняному шасі КрАЗ-5233НЕ спеціального броньованого автомобіля «КАМРАТ», роботи проводяться компанією «Українська бронетехніка».

Повна маса бойової машини складе – 16400 кг. В якості силової установки використовуватимуть 6-ти циліндровий рядний турбодизель Weichai Power, потужністю 380 к.с. і обертовим моментом 1460 Н*м.

 

Балістичний захист «КАМРАТ» ПЗСА-5 за ДСТУ 3975 та захист днища при підриві під колесом або днищем до 6 кг у тротиловому еквіваленті.

 

“Величезний машинобудівний досвід та висококваліфікований інженерно-технічний персонал дозволяють «КрАЗу» нарівні співпрацювати з іноземними партнерами в спільній розробці бронеавтомобілів та адаптації вітчизняного шасі під конкретні вимоги виробника надбудови.”, – прокоментували іноземне замовлення на партію шасі КрАЗ-5233НЕ на підприємстві

 

Серійне шасі КрАЗ-5233НЕ 4×4 у 2010 році проходив державні випробування і був рекомендований до прийняття на озброєння ЗСУ.

 

В 2011 році Наказом Міністра оборони України Михайла Єжеля № 523 від 23 серпня 2011 року на озброєння Збройних Сил України прийняті нові вантажні автомобілі підвищеної прохідності КрАЗ-5233ВЕ та КрАЗ-5233НЕ.

 

Поделиться публикацией