КП «НВК «ІСКРА»» СТВОРЮЄ НОВІТНЮ РЛС 90К6 ДЛЯ НАВЕДЕННЯ РАКЕТ ЗРК

НВК «Іскра» завершує роботи зі створення трьохкоординатної РЛС кругового огляду та супроводження 90К6 в інтересах Збройних Сил України.

90К6 — мобільний 3D радіолокатор кругового огляду, призначений для видачі цілевказівок зенітним ракетним комплексам.

90К6 може бути інтегрований до всіх ЗРК, що зараз стоять на озброєнні українського війська, а також планується до включення у новітній ЗРК з дальністю дії до 100 км, який розробляється ДККБ «Луч». Окрім того, він може працювати, як окрема інформаційна ланка в підрозділах Повітряних сил. Про це в інтерв’ю Defense Express повідомив директор підприємства Юрій Пащенко.

Цей радар створений без використання клістрону, замість якого використані твердотільні елементи. РЛС працює у сантиметровому діапазоні та має інструментальну дальність у 500 км, а ціль класу легкий винищувач супроводжує на дальності понад 350 км.

«90К6 — РЛС, яка створюється на базі експортної версії 90К6Е, яка вже бере участь у міжнародних тендерах та у деяких країнах увійшла до так званого «короткого списку», тобто успішно конкурує з 2-3 іншими закордонними зразками від провідних західних виробників. Саме цю РЛС ми спеціально адаптували під вимоги Збройних Сил України і вже цього місяця ми завершуємо дослідно-конструкторську роботу зі створення 90К6″, — заявив Юрій Пащенко.

Серед особливостей цієї РЛС — стабільна робота в умовах радіоелектронної боротьби, як у випадку застосування активних, так і пасивних завад. А також — у випадку ройового застосування БПЛА, бо 90К6 здатна обробляти одночасно понад 500 цілей.

Також ця РЛС на випробуваннях показала можливість стабільно відстежувати вкрай малорозмірні цілі, наприклад, на відстані 75 км стабільно супроводжувався дрон з катапультним стартом, тобто того ж класу, що і російський «Орлан-10».

90К6 також здатний добре відстежувати низьколітаючі повітряні цілі, що у поєднанні із чутливістю радару та обробкою малопомітних об’єктів, дозволяє супроводжувати такі цілі, як крилаті ракети.

Також маємо нагадати, що НВК «Іскра» у максимально короткі строки завершила державні випробування «бойового» радару «Фенікс» 80К6КС1 у складі ЗРК середньої дальності. Від появи дослідного зразка до готового до серійного виробництва радару «Іскра» пройшла лише за один рік.

Поделиться публикацией