КОНЦЕНТРАЦІЯ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК НА КОРДОНІ З УКРАЇНОЮ НА ДАНИЙ МОМЕНТ НАВІТЬ БІЛЬШЕ, НІЖ У 2014 РОЦІ – ПЕНТАГОН

У Пентагоні заявили, що концентрація російських військ на кордоні з Україною на даний момент навіть більше, ніж у 2014 році.

Про це 20 квітня ц.р повідомив OBOZREVATEL , посилаючись на прессекретаря відомства Джона Кірбі. Він підкреслив, що нарощування військ триває, і це «серйозно турбує» США.

«Це найбільше нарощування сил, яке ми бачили з 2014 року, яке призвело до порушення суверенітету і територіальної цілісності України. Воно точно більше, ніж у 2014 році», – повідомив Кірбі.

Він відмовився озвучити, скільки російських солдатів знаходиться на кордоні. Кірбі нагадав про те, що в Росії пояснили концентрацію військ «тренуваннями». Але для США не очевидно, що мета полягає саме в цьому.

«Я не збираюся вдаватися в конкретні цифри або формування військ з точки зору нарощування російських військ. Ми, звичайно, чули, як росіяни заявляли, що вся справа в тренуваннях. Нам не зовсім ясно, що саме в цьому і полягає мета», – сказав він.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше, у Пентагоні заявили, що Росія повинна пояснити збільшення своїх військових у східного кордону України і в тимчасово окупованому Криму.

Поделиться публикацией