КОМПЛЕКС “НЕПТУН”: ЗАМОВЛЕННЯ ТА ЗАВЕРШЕННЯ ВИПРОБУВАНЬ

В ході візиту на Міжнародну виставку “Зброя та Безпека 2019” президента України Володимира Зеленського, він завітав до експозиції з ракетним комплексом РК-360 МЦ “Нептун” де йому розказали деякі плани щодо реалізації програми ракетного комплексу – державне замовлення та завершення випробувань.

Про це 9 жовтня ц.р. повідомив «Український мілітарний портал».

Генеральний конструктор КБ “Луч” Олег Коростельов розказав, що завершення всіх етапів випробувань РК-360 МЦ “Нептун” заплановано на перший квартал 2020-го року.

Зараз відбувається узгодження фінансування програми на наступний рік, за результатами якої окрім завершення випробувань має відбутися державне оборонне замовлення на дивізіон РК-360 МЦ “Нептун”.

До складу дивізіону входять:

6 уніфікованих пускових установок УСПУ-360

6 транспортно-заряджаючих машин ТЗМ-360

6 транспортних машин ТМ-360

рухомий командний пункт дивізіону РКП-360

На озброєнні дивізіон знаходиться 72 ракети Р-360, по чотири в пусковій установці, транспортно-заряджаючий машині та стільки ж на транспортній машині.

Ракета Р-360 – призначена для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів. Також, можливе враження берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіелектронній протидії противника.

Поделиться публикацией