РОЗРОБНИК НАЙБІЛЬШОГО СЕРІЙНОГО БЕСПІЛОТНИКА В УКРАЇНІ УВІЙШОВ В ТОП-10 ОБОРОННИХ КОМПАНІЙ УКРАЇНИ

Компанія-виробник найбільшого вітчизняного серійного безпілотного авіаційного комплексу PD-2 увійшла до Топ-10 оборонних компаній України за версією передачі «Security Talks з Валентином Бадраком».

PD-2 – український багатоцільовий БПЛА, призначений для здійснення повітряної розвідки та бойового застосування як носій бомбового навантаження з бойовою частиною вагою до 3 кг. Літак може злітати зі злітної смуги «по-літаковому», також він оснащений зйомними модулями системи вертикального зльоту та посадки, що робить його апаратом вертикального зльоту та приземлення. Також цей комплекс є базою для комплексу радіотехнічної розвідки Gekata.

За словами директора УСС Дмитра Хасапова, у складі комплексу PD-2 поставляється гіростабілізована платформа серії USG-400 – це абсолютно нова платформа, оснащена оптичною камерою денного бачення, тепловізійною камерою, лазерним далекоміром та блоком обробки операційних даних. Також у складі комплексу є інформаційне програмне забезпечення.

Іншим перспективним напрямком діяльності компанії є високоточний ударний баражуючий безпілотний авіаційний комплекс RAM II – спільна розробка компанії DЕVIRO та UKRSPECSYSTEMS, яка здатна як знищувати різноманітні цілі, так і використовуватись як розвідник. Такий БЛА за допомогою камери з десятикратним оптичним зумом здатний успішно виявляти потрібні об’єкти та знищувати цілі за допомогою різних типів бойових частин (осколкової, термобаричної або кумулятивної) вагою у 3 кг.

Висока ступінь автоматизації дозволяє дрону запобігати помилкам, які викликані людським фактором, під час проведення операцій і діяти як наодинці, так і у складі «рою». У разі потреби (відсутність цілей або протидія РЕБ) RAM II здатний в автоматичному режимі повернутися на базу і безпечно приземлитися за допомогою парашюту. БПЛА оснащений малошумним електричним двигуном, який дозволяє рухатися дрону зі швидкістю 70 км/год з бойовим радіусом у 30 км. Запускається RAM II за допомогою мобільної катапульти і може перевозитися та керуватися з СБА «Новатор». На підготовку до польоту такого дрону необхідно близько 10 хвилин.

Поделиться публикацией