КОМПАНІЯ «РАДІОНІКС» ЗАПАТЕНТУВАЛА РАДІОЛОКАЦІЙНУ ГОЛОВКУ САМОНАВЕДЕННЯ ДЛЯ «НЕПТУНА»

Приватна компанія «Радіонікс» запатентувала радіолокаційну головку самонаведення APГC-5R та синтезатор частот РЛГСН APГC-5R, для протикорабельної крилатої ракети Р-360 «Нептун».

Про це 22 липня ц.р. повідомляє Ukranian Military Pages, посилаючись на Defense Express.

Зазначається, що заявка на обидва патенти була подана 20 лютого 2020 року. Дата набуття чинності прав на моделі – 25 червня цього року. Власником обох патентів визначений Станіслав Борисович Зав’ялов, який є власником та директором приватної компанії ТОВ «Радіонікс».

Також він вказаний й серед розробників обох виробів. Крім нього, серед винахідників вказані: Всеволод Танигін (РЛГСН), Сергій Чигрин та Максим Філь (синтезатор частот).

В опису до патенту йдеться, що корисна модель РГС APГC-5R належить до систем управління керованою ракетою, що призначаються для виявлення і супроводження рухомих цілей та для формування і видачі сигналів управління на систему управління ракети щодо наведення останньої на ціль, зокрема до активних радіолокаційних головок самонаведення керованої ракети, наприклад протикорабельної ракети Р-360, а саме до радіолокаційної головки самонаведення APГC-5R.

 

Своєю чергою, синтезатор частот радіолокаційної головки самонаведення APГC-5R, належить до радіотехніки, зокрема стосується синтезаторів частот для формування зондуючих сигналів передавального тракту, гетеродинних сигналів для приймального тракту.

Також опорних сигналів, що використовуються як тактові для інших систем радіолокаційних головок самонаведення, а саме до синтезатора частот РЛГСН APГC-5R.

Нагадаємо, що 17 червня під час чергового етапу випробувань наземного комплексу крилатих ракет РК-360МЦ «Нептун» відбувся сьогодні, крилаті протикорабельні ракети оснащені бойовими частинами вразили надводні цілі – кораблі-мішені на відстані близько 80 км.

Наразі проходить підготовка відповідного комплекту документів з випробувань щодо прийняття комплексу на озброєння ЗСУ.

 

Поделиться публикацией