КОМПАНІЯ «НІБУЛОН» ПОБУДУЄ 5 СУДЕН ДЛЯ ДЕРЖПРИКОРДОНСЛУЖБИ УКРАЇНИ

Між  французькою суднобудівною компанією ОСЕА та українською компанією НІБУЛОН було підписано контракт про будівництво п’яти суден для потреб Держприкордонслужби України. Виробництво буде зосереджено у Миколаєві.

Про це 30 листопада ц.р. повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Повідомляється, що загалом українські прикордонники отримають 20 таких кораблів, 15 з яких побудують у Франції. Передача першого судна відбудеться в Одесі. Планується, що його спустять на воду вже 9 грудня. У січні 2022 року екіпаж судна пройде спеціальну перепідготовку із французькими спеціалістами.

Реалізація такого проєкту стала можливою завдяки підписанню у 2019 році рамкової міжурядової угоди між Україною та Францією. Загалом вона передбачає кредитування урядом Франції та провідними європейськими банками будівництва французьких кораблів на суму 136,5 млн євро з локалізацією частини виробництва в Україні.

“В рамках цього проєкту для України було важливим питання локалізації й залучення до виробництва українських компаній. За результатами угоди ми зможемо не тільки створити потужний флот для ДПСУ, а й підняти потенціал наших компаній на європейський рівень. Як результат для французьких колег, вони відкриють для себе Україну ще більше і будуть впевнені в нашій надійності, як партнерів у бізнесі”, — зазначив під час заходу заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров.

Угоду підписали представники двох суднобудівних компаній. З української сторони директор суднобудівного-судноремонтного заводу «НІБУЛОН» Богдан Музика, а з французької —  директор ОСЕА із питань закупівель Гонзак Деланой.

Пан Гонзак привітав усіх, хто брав участь у підготовці цієї угоди, й зазначив, що сьогодні не лише день підписання документу, а й офіційний початок будівництва суден в Україні. Очікується, що всі п’ять кораблів будуть спущені на воду з Миколаївського заводу до кінця 2023 року.

Після того як представники французької компанії провели вивчення українських підприємств вони з’ясували для себе те, що Україна виробляє одні з кращих у світі надувні човни з жорстким корпусом — марки Brig. У майбутньому цими човнами будуть укомплектовані 20 суден для ДПСУ. Після роботи на українському ринку, ОСЕА вирішила базово комплектувати свої судна українськими надувними човнами. Окрім замовлення МВС, французька компанія уже обговорює підписання двох великих контрактів на виробництво кораблів у новій комплектації з українськими човнами Brig.

Поделиться публикацией