КОМАНДУВАННЯ СИЛ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ТУРЕЧЧИНИ ПРИЗНАЧИЛО СПЕЦІАЛЬНИХ РАДНИКІВ ДЛЯ РОБОТИ З АРМІЄЮ УКРАЇНИ

Командування сил спеціального призначення (Özel Kuvvetler Komutanlığı, ÖKK) Туреччини, призначене для ведення нетрадиційних бойових дій, секретних транскордонних операцій, диверсійної та розвідувальної діяльності, призначило спеціальних радників для роботи з армією України та розпочало підготовку українських військових у рамках багаторічного плану.

Про це 23 листопада ц.р. повідомив портал «ВПК Новости», посилаючись на організацію Nordic Monitor та на документ 2016 року, який нібито є секретною запискою на адресу начальника генерального штабу збройних сил Туреччини.

Крім цього, Туреччина схвалила розміщення на своїй території близько дюжини українських військовослужбовців для навчання в рамках багатотижневих курсів зі снайперської стрільби, стрибків з парашутом та інших спеціальних навичок у період до 2018 року.

У записці також йшлося про призначення спеціальних військових радників із турецької армії для навчання та консультування українських військових. На 2018 рік було заплановано спільне навчання сил спеціального призначення двох країн.

 

Поделиться публикацией