КНДР МОГЛА ВІДПРАВИТИ РОСІЇ МІЛЬЙОНИ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ СНАРЯДІВ — ГЛАВА МІНОБОРОНИ ПІВДЕННОЇ КОРЕЇ

Північна Корея відправила до РФ контейнери, які можуть вмістити майже п’ять мільйонів артилерійських снарядів, і російський диктатор Путін, ймовірно, попросить ще більше, коли незабаром відвідає Пхеньян. Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік в інтерв’ю Bloomberg.

За його словами, Сеул зафіксував щонайменше десять тисяч морських контейнерів, які вирушили з Північної Кореї до Росії. У цих контейнерах може міститися до 4,8 мільйона артилерійських снарядів.

«Очікується, що Путін прагнутиме до тіснішої співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо у військових поставках, таких як артилерійські снаряди», — сказав Шин, додавши, що Північна Корея передала Росії також десятки балістичних ракет для використання у війні проти України.

В обмін на боєприпаси РФ надала Північній Кореї технології, які допоможуть їй розгорнути мережу супутників-шпигунів, а також звичайні озброєння, такі як танки й літаки. Лідер КНДР Кім Чен Ин витрачає багато коштів на ракетну програму. За словами Шина, ракетні випробування минулого року коштували близько мільярда доларів — ця цифра становить близько 4% економіки Північної Кореї.

 

Поделиться публикацией