КИТАЙ ВІДНОВИВ ПЕРЕГОВОРИ ПРО ЗАКУПІВЛЮ УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИКА АВІАДВИГУНІВ — GLOBAL TIMES

Компанія з Пекіну Skyrizon, яка спеціалізується на вкладеннях у авіаційну промисловість, відновила переговори щодо закупівлі частки в найбільшому українському підприємству з виробництва авіадвигунів «Мотор Січ».

На даний момент український антимонопольний орган розглядає відповідну заявку з китайської сторони, пише Global Times.

Рішення Антимонопольного комітету має стати відомо після 22 липня. При цьому заявка була подана компанією Skyrizon (або Beijing Tianjiao Aviation Industry Investment Company) до відповідного державного органу 7 червня.

«Мотор Січ» виготовив двигуни для найбільшого в світі транспортного літака Ан-225. Китайська сторона вважає, що підприємство може допомогти Китаю у збільшенні своїх активів в авіабудуванні, відзначається в матеріалі.

У разі позитивного рішення, китайська компанія може отримати контрольний пакет акцій, оскільки їй повинні будуть перейти понад 50% «Мотор Січ». Відзначається, що КНР відчуває підвищений інтерес до української компанії, так як у Китаї експлуатують 13 типів та понад 1 тис. 200 авіадвигунів, які випустила українська компанія.

Також вказується, що, незважаючи на невдоволення Вашингтону цією угодою, українській компанії продаж активів дозволить розширити свою присутність в Китаї в умовах втрати російського ринку, а китайській компанії дозволить наздогнати світовий рівень.

Поделиться публикацией