КИТАЙЦІ ВИПРОБУВАЛИ БЕЗПІЛОТНИЙ НОСІЙ ДРОНІВ

Китайська компанія Zhongtian Feilong провела перші льотні випробування перспективного безпілотного літального апарату — носія малих розвідувальних дронів.

Про це 14 квітня ц.р повідомив портал «ВПК Новости», посилаючись на Jane’s. Відомо, що льотні випробування нового апарата відбулося 20 березня 2021 року і були визнані успішними.

Сьогодні кілька компаній в світі займаються розробкою безпілотників, які могли б нести кілька невеликих дронів. Вважається, що такі апарати зможуть істотно розширити зону розвідки і спостереження.

Китайський безпілотний носій дронів виконаний по Двобалочний літакової схемою і здатний на вертикальні зліт і посадку. На балках апарату встановлені по два електромотора з несучими гвинтами, а в хвостовій частині між балками розміщений електромотор з штовхає повітряним гвинтом.

Технічні подробиці про безпілотний носії не розкриваються. У нижній частині апарату розміщений контейнер, в якому встановлені кілька невеликих розвідувальних дронів.

За заявою Zhongtian Feilong, перспективний апарат з невеликими дронамі можна буде використовувати не тільки для розвідки, але також з метою радіоелектронної боротьби. Замість малих дронів в контейнер носія можна буде встановити невеликі курсують боєприпаси для нанесення ударів по наземних цілей.

Раніше американські компанії General Atomics, Lockheed Martin і Northrop Grumman зайнялися проектуванням безпілотного носія ракет класу «повітря-повітря» LongShot. Проект передбачає створення безпілотного апарату, який можна було б запускати з винищувачів.

Передбачається, що апарат LongShot буде розміщуватися на зовнішній підвісці винищувачів або у внутрішніх відсіках озброєння бомбардувальників. При виявленні повітряної мети безпілотник буде запущений. При підльоті до неї апарат, в свою чергу, запустить ракети.

Поделиться публикацией