КБ «ПІВДЕННЕ» УКЛАЛО УГОДУ З НТУ «ДНІПРОВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

В ході зустрічі керівництва КБ «Південне» і Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» підписано угоду про науково-технічне і науково-освітньому співробітництві.

Повідомляє Національний промисловий портал, з посиланням на прес-службу КБ “Південне”.

Майбутнє співробітництво передбачається відразу по декількох напрямках. Планується проведення спільних досліджень для визначення на етапах проектування попередньої вартості споруд наземних комплексів, проведення досліджень щодо оптимізації систем енергозабезпечення наземних комплексів, розгляд можливості створення лабораторії для вивчення програмно-апаратних платформ, проведення спільної підготовки фахівців в сфері розробки і проектування автоматизованих систем управління. Питанню підготовки університетом кваліфікованих кадрів для КБП на зустрічі було приділено особливу увагу, при цьому Генеральний директор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов відзначив, що в останні роки більшість молодих фахівців підприємства складають випускники ДНУ і ХАІ. Однак постійно розвивається ринок ставить перед підприємством все нові і нові завдання, для вирішення яких потрібні фахівці в самих різних областях.

У договорі зазначено нашу взаємодію з підготовки кадрів в сфері розробки і проектування автоматизованої системи управління. Але в ході зустрічі вже стає зрозумілим, що можуть виникнути й інші цікаві точки дотику. Ми готові до взаємовигідної співпраці, – сказав Олександр Дегтярьов.

Безсумнівну зацікавленість у партнерстві з КБП висловив ректор НТУ «Дніпровська політехніка» Геннадій Півняк:

Завдання ВНЗ – підготувати затребуваних фахівців. Співпраця з конструкторським бюро «Південне» дозволить нашим кращим студентам вже в процесі навчання працювати над реальними прикладними завданнями, що значно підвищить їх цінність як професіоналів.

Підписання угоди – це початок спільної роботи сторін, а конкретні кроки по його реалізації запропоновано обговорити найближчим часом в форматі круглого столу.

Поделиться публикацией