КБ «ПІВДЕННЕ» ОСВОЮЄ ТЕХНІКУ ДРУКУ ДЕТАЛЕЙ РАКЕТ НА 3D-ПРИНТЕРІ

Українське держпідприємство «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» освоює технологію з виготовлення складних за формою і структурою виробів із металевих порошків для ракетно-космічної техніки — 3D-друк металом.

Про це 13 травня повідомила прес-служба підприємства у Facebook.

Ця технологія здатна замінити класичні виробничі процеси — лиття, штампування, зварювання, фрезерування тощо, пояснили на держпідприємстві.

«За допомогою селективного лазерного плавлення ми вже зараз починаємо створювати перші унікальні складнопрофільні вироби для ракетно-космічної техніки без використання механічної обробки і дорогих оснасток», — розповіли на держпідприємстві.

Процес «друку» виробів полягає в послідовному пошаровому розплавленні порошкового матеріалу за допомогою потужного лазерного випромінювання, пояснили у бюро.

«Адитивні технології відкривають перед нами нові можливості, які дозволяють створювати металеві вироби з високою точністю і щільністю», — розповіли у держпідприємстві про переваги нової технології.

Серед основних переваг 3D-друку металом фахівці назвали таке:

висока точність і повторюваність;

механічні характеристики виробів, надрукованих на 3D-принтері, співмірні з литтям;

вирішує складні технологічні завдання, пов’язані з виготовленням геометрично складних виробів;

скорочує цикл науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, забезпечуючи створення складнопрофільних деталей без використання оснастки;

дозволяє зменшити масу за рахунок створення об’єктів з внутрішніми порожнинами;

економія матеріалу при виробництві.

Поделиться публикацией