КБ «ЛУЧ» ПРОДЕМОНСТРУВАЛО НАТУРНИЙ МАКЕТ УДАРНОГО ДРОНУ «СОКІЛ-300»

Державне Київське КБ «Луч» продемонструвало 6 листопада власну розробку ударний безпілотного авіаційного комплексу (БАК) оперативно-тактичного рівня. Наразі його презентують під назвою «Сокіл-300».

Максимальна дальність польоту БАК — 1000 км — 3300 км, в залежності від типу обраного двигуна. Максимальна тривалість польоту — до 26 годин. БАК «Сокіл-300» оснащується комплексом керованого протитанкового озброєння з чотирма ракетами РК-2П, що мають дальність ураження  цілі до 10 км.

 

Оптично-прицільна станція БАК «Сокіл-300»

Генеральний конструктор — гендиректор ДержККБ «Луч» Олег Коростельов зазначав раніше, що вже відпрацьовано близько 85% вузлів і агрегатів майбутнього безпілотника. Корисне навантаження БПЛА становитиме до 300 кг, що дозволяє нести чотири протитанкові ракети.

«Всі комплектуючі частини безпілотника відпрацьовано: є ракета, оптико-прицільна станція з лазерною системою наведення. Тепер ми просто об’єднуємо це в літальному апараті. Спроєктувати літальний апарат для КБ «Луч» — це взагалі не проблема», — зазначив Коростельов.

На його думку, реально прийняти такий БАК на озброєння впродовж 1,5 років: почати літати через 9 місяців і 8-9 місяців залишити на випробувальні роботи.

Поделиться публикацией