КБ «ЛУЧ» ПОКАЗАЛО ПРОЦЕС ВИРОБНИЦТВА ВІТЧИЗНЯНИХ ПРОТИТАНКОВИХ РАКЕТ

Державне підприємство Конструкторське бюро «ЛУЧ» показало процес виробництва вітчизняних протитанкових ракет.

Про це 11 жовтня ц.р. повідомив Мілітарний.

У сюжеті проекту «Донбас.Реалії» під назвою «Полювання на бронетехніку: «Джавеліни» та українські протитанкові ракети проти техніки Росії» під час відвідин державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» та спілкування з Генеральним конструктором приємства Олегом Коростельовим, було продемонстровано процес виробництва українських керованих протитанкових ракет комплексів «Корсар» та «Стугна-П».

Український легкий ПТРК «Корсар» призначений для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом.

Комплекс дозволяє боротись з танками, бронетранспортерами, швидкісними десантними катерами, гелікоптерами, безпілотниками а також уражами малорозмірні цілі типу довготривалих вогневих точок.

«Корсар» комплектується ракетами у транспортно-пускових контейнерах, він може використовуватись зі станка та без нього, коли стрільба ведеться з брустверу чи плеча.

Наведення ракети здійснюється по лазерному променю. Максимальна дальність стрільби ракетою, якою оснащується «Корсар», складає 2500 метрів.

ПТРК «Корсар» може використовувати ракети з уламково-фугасною бойовою частиною – РК-3ОФ та тандемно-кумулятивною бойовою частиною – РК-3К.

 

Поделиться публикацией