КАТЕРИ ТИПУ «ГЮРЗА» ТА «КЕНТАВР» ПЛАНУЮТЬ ОЗБРОЇТИ НОВИМИ РАКЕТАМИ BRIMSTONE SEA SPEAR

Усі катери ВМС України типу «Гюрза» та «Кентавр» планують озброїти новими ракетами Brimstone Sea Spear від MBDA.

Про це 1 грудня ц.р. повідомив Defense Express.

Повідомляється, що така пропозиція обговорюється у рамках використання кредиту від Британського експортно-кредитного агентства (UKEF) для розвитку та зміцнення ВМСУ.

Йдеться про кредит на суму 1,7 млрд фунтів стерлінгів, наданий Україні Великою Британією на десять років. Кредит передбачає виділення коштів на створення в Україні двох військово-морських баз, придбання у Сполученого Королівства двох тральщиків, будівництво восьми ракетних катерів і, власне, ракетного озброєння для цих катерів.

Як повідомляє Defense Express, нові ракетні катери, які спочатку було заявлено, будуть розроблені британською компанію Babcock, з подальшою локалізацією виробництва в Україні. У вересні «Укроборонпром» та Babcock на міжнародній військово-морській виставки DSEI-2021 підписали угоду про співпрацю. Ця угода, як стверджувалось, має стати одним із етапів на шляху втілення програми UNCEP (Ukrainian Naval Capabilities Enhancement Programme) з розвитку Військово-морських сил України, зокрема – з будівництва ракетних катерів для нашого флоту. Тоді ж з’явилися перші макетні зразки такого катеру.

Поделиться публикацией