«КАПІТАН ЧУСОВ» ПРОЙДЕ ДОКОВИЙ РЕМОНТ

Пошукове судно «Капітан Чусов» аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Донецькій області пройде доковий ремонт.
Про це повідомляє 13 травня ц.р. повыдомив «Український мілітарний портал».
На судні заплановано провести ремонт корпусу, гвинто-рульового пристрою, головних та допоміжних двигунів, валолінії, трубопроводів, тощо.
Стартова ціна на тендері складає 3 500 000 гривень та у процесі торгів може бути зменшена.
Пошукове судно «Капітан Чусов» – колишній цивільний теплохід, який тривалий час знаходився на балансі місцевої влади та не використовувався. Згодом судно було передано Центру з розмінування, де його відремонтували та частково переобладнали для потреб рятувальників.
Деталі про судно:

Рік побудови: 1992
Місце побудови: Азербайджан
Розміри:
– довжина 24,46 метри
– ширина 5,63 метри
Водотоннажність: 118 тон

Доковий ремонт«Капітан Чусов» пройде на одному з двох наявних українському узбережжі Азовського моря судноремонтних підприємств – ТОВ «СРЗ» (Азовський судоремонтний завод) або на ТОВ «КП КОМУНЕКОРЕСУРСИ».

Обидва вони знаходяться в Маріуполі та мають в своєму розпорядженні плавучі доки вантажопідйомністю у 15000 тонн на ТОВ «СРЗ» та 600 тонн на ТОВ «КП КОМУНЕКОРЕСУРСИ».

Пошукове судно «Капітан Чусов» разом з трьома іншими суднами входить до складу Бази морських пошуково-рятувальних та водолазних робіт, яку в 2018 році відкрили в Маріуполі.

Одне з основних завдань частини – гуманітарне розмінування водних об’єктів та порятунок громадян.

Під час відкриття озвучувалось, що база увійде до єдиної системи моніторингу безпеки Міністерства внутрішніх справ на Азовському морі, куди також увійдуть прикордонники, поліцейські та нацгвардійці.

Поделиться публикацией