КАНАДА ВІДНОВЛЮЄ ТРЕНУВАННЯ БІЙЦІВ ЗСУ В МЕЖАХ ПРОГРАМИ UNIFIER

Канада відновлює тренування бійців зсу в межах програми UNIFIER, раніше призупиненої через коронавірус

Зокрема, військові інструктори Збройних сил Канади повертаються в Україну тренувати бійців після того, як змушені були згорнути свою місію через обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це 11 червня ц.р. повідомив Цензор.нет.

«Солдати CAF прибудуть до України в середині червня, щоб відновити навчання на підтримку сил безпеки України.

Інструктори пробудуть на карантині упродовж 14 днів з метою захисту від COVID-19, перш ніж приєднатися до місії», — зазначається в повідомленні.

Наприкінці березня уряд Канади через коронавірус заявив, що зменшить із 200 до 60 свій контингент інструкторів в Україні в межах операції UNIFIER. Уся навчальна діяльність канадських сил в Україні була припинена у зв’язку з поширенням COVID-19.

Як повідомлялося, у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття з українськими військовими та представниками силових відомств. За цей час через канадське навчання пройшли понад 17 000 українських воїнів.

У межах навчальної операції UNIFIER Збройні сили Канади надають допомогу в нарощуванні потенціалу особового складу українських військ на підтримку зусиль України зі збереження суверенітету, безпеки та стабільності. Термін її роботи — до кінця березня 2022 року.

 

 

Поделиться публикацией