КАБМІН УХВАЛИВ РІШЕННЯ СТВОРИТИ ФОНД РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙ

Кабінет міністрів під час засідання 7 листопада ухвалив рішення, згідно з яким в Україні буде створено Фонд розвитку інновацій. Таке рішення уряд прийняв з урахуванням, що державно-фінансовий департамент секретаріату Кабінету міністрів у триденний термін допрацює відповідну постанову.

Як повідомив «Інтерфакс-Україна», в пояснювальній записці до документу йдеться про те, що в державному бюджеті на 2018 рік на фінансування такого фонду закладено 50 млн грн. Розпорядником вказаних коштів призначений госфіндепартамент секретаріату Кабміну.

Фонд повинен забезпечити стимулювання інноваційної діяльності в Україні та комерціалізацію результатів науково-технічних розробок. Також заплановано, що Фонд розвитку інновацій забезпечить вихід на ринок нових товарів і послуг, надання фінансової підтримки інноваційним компаніям і проектам. Крім того, фонд буде сприяти пошуку та залученню інвестицій в інноваційні проекти.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, прогнозував створення Фонду розвитку інновацій ще в липні 2018 року . Роком раніше Гройсман підтримав ідею створення фонду для підтримки українських стартапів на умовах державно-приватного партнерства.

Нагадаємо, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про виділення Україні 2 мільйони євро для створення центрів передового досвіду. За її словами, гроші підуть на створення своєрідних кластерів інновації, оскільки це питання має одне з найважливіших значень.

Поделиться публикацией