КАБМІН РОЗІРВАВ УГОДУ З РФ ПРО ВЗАЄМНІ ПОСТАВКИ ОБОРОННОЇ ПРОДУКЦІЇ

Кабінет міністрів України без обговорення денонсував міжурядову угоду з РФ від 8 лютого 2005 року, що регулювала порядок взаємних поставок озброєння і військової техніки (ОВТ), комплектувальних та послуг військового призначення.

Як зазначають в Уряді України, відповідний проект постанови Кабінету міністрів «Про припинення дії угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про порядок взаємних поставок озброєння і військової техніки, комплектувальних виробів і запасних частин, організації ремонту і надання послуг військового призначення» затверджено на засіданні уряду в середу, 8 листопада, за процедурою без обговорення.

З початком воєнної агресії в 2014 році Україна припинила експорт до РФ товарів військового та подвійного призначення в зв’язку з російською агресією і анексією РФ Криму. Заборона на ВТС з РФ, зокрема й поставки продукції подвійного призначення, закріплена указом президента України N691/2014 від 27 серпня 2014 року, що вводить в дію рішення РНБО України від 27 серпня.

Уряд України в травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року. У серпні того ж року уряд денонсував міжурядову з РФ про виробничу і науково-технічну кооперацію підприємств оборонної промисловості від 1993 року.

У серпні 2017 року уряд розірвав міжурядову угоду з РФ від 2003 року про взаємодію при експорті військової продукції до третіх країн, у жовтні — міжурядову угоду з РФ від 2000 року про збереження спеціалізації підприємств і організацій, що беруть участь у виробництві продукції військового призначення.

Поделиться публикацией
-->