КАБМІН ЗМІНИВ СТАТУТ ДК УКРОБОРОНПРОМ ТА ЗБІЛЬШИВ СТАТУТНИЙ КАПІТАЛ НА 2,5 МЛРД ГРН

04 жовтня 2018 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 849, якою затверджено нову редакцію статуту Державного концерну “Укроборонпром”.

Про це 23 січня ц.р. повідомив Радник комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Віктор Плахута.

Головні зміни:

—     Внесено зміни до п.12. Сатуту:

«Концерн відповідно до законодавства має право: 3) приймати в установленому порядку пакети акцій, що належать державі в статутному капіталі акціонерних товариств, що провадять діяльність в оборонно-промисловому комплексі, та набуті у власність держави на підставі правочинів»;

—     Статутний капітал Концерну збільшено з 1 млрд до 3,5 (три мільярди п’ятсот мільйонів) млрд грн;

—     Гендиректор концерну отримав право приймати рішення про передачу майна учасників до концерну;

—     Внесено зміни в додаток до Статуту  — ПЕРЕЛІК державних підприємств — учасників Державного концерну “Укроборонпром”;

—     Добавлено новий Додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 р. № 1221 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2018 р. № 849) – ПЕРЕЛІК державних підприємств, що включені до складу Державного концерну “Укроборонпром”.

———————————————

За рахунок чого статутний капітал збільшився втричі ?

Можливі варіанти:

1) за рахунок його перерахунку з урахуванням стат. капіталів всіх підприємств, які включили в концерн після його створення (розмір не користувався з моменту створення);

2) за рахунок внесків  — але занадто велика сума, тому навряд;

3) за рахунок переоцінки (індексації);

4) за рахунок коштів ДБУ:

Відповідно до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2019 рік» передбачається 2820,0 млн. грн на поповнення статутного капіталу уповноваженого суб’єкта господарювання з управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі (УОП).

5) за рахунок іншої фіндопомоги, в першу чергу міжнародної – теж навряд.

———————————————

Завжди особисто відстоював  державну підтримку для розвитку вітчизняного ОПК. АЛЕ — Концерн офіційно показав 1,063 млрд долл обороту (revenue) за 2017 (відкриті данні порталу Defenseone).

Хто і як контролює валютні надходження в Концерн від експорту ОВТ? Який чистий прибуток Концерну за роки починаючи з 2014 року? Який бюджет розвитку Концерну?

«Нагадаю, що тендер на проведення незалежного аудиту Концерну за міжнародними стандартами триває вже 14 (чотирнадцятий) місяць», — підсумував В. Плахута.

 

 

Поделиться публикацией