ЙМОВІРНІСТЬ ЗНАЧНОЇ ЕСКАЛАЦІЇ ПРОДОВЖУЄ ОЦІНЮВАТИСЬ ЯК НИЗЬКА – О.РЕЗНІКОВ

Ймовірність значної ескалації станом на сьогодні продовжує оцінюватись як низька, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Про це 7 лютого ц.р. повідомив «Лівий берег», посилаючись на прес-службу  Міноборони.

Міністр наголосив, що українська розвідка продовжує спостереження за активністю російських військ уздовж державного кордону України, на території Білорусі та на тимчасово окупованих територіях України — в ОРДЛО та Криму. Здійснюється інтенсивний обмін інформацією з міжнародними партнерами.

Наразі усі події, які фіксуються, є очікуваними і відбуваються у рамках раніше оголошених прогнозів, зазначив голова Міноборони.

«На даний момент усе відбувається у рамках наших оцінок. Обов’язок військових — прораховувати усі можливі сценарії, навіть найгірші, і робити усе належне для нейтралізації загроз. Це зараз і відбувається. Ймовірність значної ескалації станом на сьогодні продовжує оцінюватись як низька», — повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

З 10 по 20 лютого в Білорусі проходитимуть спільні з Росією військові навчання «Союзна рішучість». Російські військові та техніка почали зʼїжджатися туди ще в січні.

Росіяни з білорусами, за словами Олександра Лукашенка, будуть відпрацьовувати протистояння «силам Заходу і України». Територія навчань – південь Білорусі, тобто поблизу з українським кордоном, а також захід Білорусі – біля Польщі і Литви, які є членами НАТО. Кількість військових, які будуть задіяни, поки не відома.

У Державному департамені США заявляли, що «Росія може мати намір розміщення військ у Білорусі під виглядом спільних навчань, щоб, можливо, атакувати Україну з півночі».

Поделиться публикацией