З 1 ЛИПНЯ В СТОЛИЦІ ПРИЗУПИНЯТЬ БЕЗКОШТОВНИЙ ПРОЇЗД ЗА ПОСВІДЧЕННЯМ УБД

Відтепер усі пільгові категорії пасажирів зможуть користуватися муніципальним транспортом  виключно за наявності електронного квитка, повідомляє пресслужба «Київський метрополітен».

Про це 9 червня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

 

Відтак, з 1 липня цього року незалежно від форм власності вводиться в експлуатацію автоматизована система обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва.

 

Пільгова категорія громадян, яка проживає або працює в столиці (!), може отримати безоплатний електронний квиток – багатофункціональну електронну картку «Муніципальна картка «Картка киянина» відповідно до чинного законодавства.

 

Якщо у вас є право на пільговий проїзд, однак відсутня «Картка киянина», то після 1 липня 2020 року необхідно оформити електронний документ, який дає право на  пільговий проїзд, або придбати електронний квиток у місцях його реалізації.

 

Довідково. Муніципальна карта «Картка киянина» – це багатофункціональний електронний платіжний засіб, в будь-якій формі, на будь-якому носії, який містить персональні дані та дає змогу ідентифікувати утримувача картки, за допомогою якого надаються пільги, доплати, допомоги, компенсації, сервіси, послуги та знижки його утримувачам на території міста Києва.

 

Для того, щоб оформити муніципальну картку «Картка киянина», необхідно звернутись до Ощадбанку.

 

Увага! Громадяни-мешканці столиці, що отримують пільги з міського бюджету, картку отримують безкоштовно!

 

Перелік документів для її отримання:

 

паспорт громадянина України або документ, який його замінює;

 

довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідальний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

 

документи, що підтверджують право на отримання муніципальної картки «Картка киянина» (учнівський квиток, студентський квиток, довідка з місця роботи тощо);

 

посвідчення, що дає право на пільги, доплати, допомоги, компенсації (у разі наявності);

 

довідка про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, видану відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» (у разі наявності).

Поделиться публикацией