З ТЕРИТОРІЇ БІЛОРУСІ ОКУПАНТИ ПЕРЕКИДАЮТЬ В УКРАЇНУ ДРГ – ГЕНШТАБ ЗСУ

Російські окупаційні війська використовують Білорусь не лише як плацдарм для завдання ракетних ударів по Україні. Звідти росіяни також перекидають на територію України диверсійно-розвідувальні групи. Про це сказано в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ за 3 серпня.

«На Волинському та Поліському напрямках проведено тренування зі зв’язку генерального штабу збройних сил республіки Білорусь. Окупанти продовжують використовувати територію республіки Білорусь для перекидання диверсійно-розвідувальних груп на територію України», – йдеться у повідомленні Генштабу.

Також на півночі, а саме в прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей, ворожі війська постійно ведуть аероровідку позицій ЗСУ. Окупанти використовують засоби радіоелектронної боротьби, покликані блокувати українські безпілотники.

Опозиційна до Алєксандра Лукашенка організація BYPOL, створена відставними білоруськими силовиками оприлюднила інформацію про те, що армія Білорусі абсолютно неготова до вступу у війну з Україною і досі користується радянською військовою технікою 60-70-х років. Більша частина танків, які перебувають в розпорядженні місцевих військових, взагалі не заводяться.

Поделиться публикацией