З ПОЧАТКУ РОКУ КОНТРАКТ ІЗ ЗСУ ПІДПИСАЛИ 17 ТИС. ОСІБ

Окрім того, було нарощено оперативний резерв ЗСУ, який на цей час становить понад 158 тисяч осіб

13.07.2018

З початку 2018 року контракт зі Збройними силами України підписали 17 тис. осіб. Про 13 липня, повідомив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко під час брифінгу.

«З початку 2018 року на військову службу за контрактом у ЗС України прийнято 17 тисяч осіб», — йдеться у повідомленні.

Також він повідомив, що у квітні-травні 2018 року було проведено призов громадян України на строкову військову службу, під час якого до ЗСУ та інших військових формувань було призвано та направлено 15 тисяч 190 осіб.

Окрім того, було нарощено оперативний резерв ЗСУ, який на цей час становить понад 158 тисяч осіб, із них близько 122 тисяч осіб — резерв першої черги.

«З початку року здійснено підготовку понад 6 тисяч військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги та понад 50 тисяч — другої черги», — наголосив він.

Нагадаємо, 20 червня президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби». Реалізація нового закону дозволить підвищити мотивацію громадян до проходження військової служби.

 

Крім цього, зміни також дозволяють продовжити в особливий період військової служби за новим контрактом на строк від 1 до 10 років, що сприятиме збільшенню кількості громадян, які бажають проходити військову службу за короткостроковим контрактом; звільнитися або укласти новий контракт військовослужбовцям, дію контрактів яких примусово продовжено після закінчення його терміну в особливий період, і військовослужбовцям, які уклали контракт до закінчення особливого періоду та оголошення демобілізації.

Закон також надає можливість військовослужбовцям, визнаних рішеннями військово-лікарських комісій непридатними за станом здоров’я до військової служби, продовжувати проходження служби.

Поделиться публикацией