З’ЯВИЛОСЯ ПЕРШЕ ЗОБРАЖЕННЯ ПЕРСПЕКТИВНОГО КОМПЛЕКСУ STRATEGIC LONG RANGE CANNON

У мережі з’явилося перше зображення перспективного комплексу Strategic Long Range Cannon (SLRC). Передбачається, зможе стріляти реактивними снарядами.

Про це 2 березня ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

Зображення артилерійського комплексу SLRC показали на презентаційному плакаті Дослідницької лабораторії Армії США, продемонстрованому на конференції US-UK Modernization Demonstration Event. – повідомляє Interest Ingengineering.

Гармата SLRC конструктивно частково подібна створеної в 1950-і роки відомої американської 280-мм гармати М65, призначеної для стрільби в основному ядерними снарядами на дальність до 36 км (було виготовлено 20 серійних знарядь М65, які стоять на озброєнні до 1963 року).

Комплекс міг стріляти приблизно на 30 кілометрів, його загальна маса у похідному положенні становила 78 тонн. Всього з 1951 до 1953 року виготовили 20 гармат цього типу.

За словами експертів, Strategic Long Range Cannon буде використовувати активно-реактивний снаряд, оснащений, цілком ймовірно, двоступінчастим реактивним двигуном.

 

Розрахунок установки SLRC повинен становити вісім чоловік. До складу батареї, як зазначається, увійдуть чотири батареї.

Раніше стало відомо, що один постріл обійдеться США не більше ніж у 400-500 тисяч доларів.

 

Про перспективи самого Strategic Long Range Cannon поки складно говорити. У минулому році стало відомо, що фінансувати програму будуть з 2020 фінансового року, а прототип побудують у 2023-му.

 

 

Поделиться публикацией