ЗС РФ З МИНУЛОГО РОКУ ОТРИМУЮТЬ БОЙОВИЙ ЛАЗЕРНИЙ КОМПЛЕКС — ЕКСПЕРТ

Збройні сили Росії з минулого року отримують новий бойовий лазерний комплекс «Пересвіт». Таку інформацію оприлюднили на сайті «Інтерфакс-АВН» 10 травня ц.р. з посиланням на експерта Військової академії Генерального штабу ЗС РФ генерала-майора Віктора Вахрушева.

«Значні результати досягнуті в створенні лазерної зброї. З минулого року до війська надходять бойові лазерні комплекси «Пересвіт», — сказав В.Вахрушев «Інтерфаксу» 10 травня.

Раніше повідомлялося, що в Росії створили бойовий лазер «Пересвіт», він вже прийнятий на озброєння.

«Введені західними країнами санкції не зробили значного впливу на плановий розвиток Повітряно-космічних сил. У 2017 році у війська поставлені три сучасні радіолокаційні станції типу» Воронеж «, що дозволило успішно вирішити завдання по створенню суцільного радіолокаційного поля системи попередження про ракетний напад», — заявив також генерал-майор.

За його словами, успішно підтримується і розвивається орбітальне угруповання космічних апаратів військового та подвійного призначення.

В.Вахрушев при цьому зазначив, що РФ відчула припинення військово-технічного співробітництва з Україною.

«Це торкнулося, перш за все, забезпечення справності літаків Військово-транспортної авіації через виробництва комплектуючих і авіаційних двигунів до них на території України», — сказав В.Вахрушев.

За словами експерта, робота з імпортозаміщення все ж дозволила організувати на території Російської Федерації ремонт військово-транспортних літаків і авіаційних двигунів до них, а також виробництво авіаційних двигунів для вертольотів.

«Реалізація програми імпортозаміщення в цілому сприяє оновленню виробничого парку підприємств, збільшення чисельності робочих місць, впровадження нових методів організації праці і зростання якості продукції. Введені санкції істотного впливу на бойові можливості ЗС РФ не надали» .- зазначив експерт.

Поделиться публикацией