ЗСУ ПРОВОДЯТЬ НАВЧАННЯ З ОБЛАШТУВАННЯ МІННО-ВИБУХОВИХ ЗАГОРОДЖЕНЬ НА МОРСЬКОМУ УЗБЕРЕЖЖІ

Українські воїни проводять навчання з облаштування мінно-вибухових загороджень на південному напрямку.

Про це повідомило 5 листопада Командування ОС ЗСУ.

На південному напрямку, в інженерно-саперних підрозділах, підпорядкованих Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, які несуть бойову службу біля узбережжя Чорного і Азовського морів, тривають практичні тренування з облаштування мінно-вибухових загороджень.

Зокрема, на суходолі, українські військовослужбовці здійснюють тренування з нарощування інженерних загороджень мінними загороджувачами ПМЗ-4п та ГМЗ-3. В свою чергу, на десантно-доступних ділянках морського узбережжя — плаваючими транспортерами ПТС-2.

«Рубежі мінування на ймовірних напрямках дій противника значно ускладнюють його просування у глибину оборони наших військ», — зазначив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Також він додав, що поєднання заздалегідь підготовлених оборонних укріплень з системою інженерних загороджень та системою багато ешелонованого вогневого ураження, значно сковує дії противника та завдає йому значних втрат.

«Постійні тренування інженерно-саперних підрозділів та рухомих загонів загороджень, як морських, так і тих, що діють на суходолі, гарантують своєчасне виконання завдань стосовно обмеження мобільності ворожих сил та засобів», — підсумував Наєв.

Поделиться публикацией