ЗСУ ПЛАНУЮТЬ ЗАКУПИТИ МОДУЛЬНИЙ БАТАЛЬЙОННИЙ ТАБІР

Міністерство оборони окрім будівництва стаціонарних табірних містечок у навчальних центрах планує також закупівлю модульних польових таборів з розрахунку на батальйон.

Повідомляє Ukrainian Military Pages.

Міністром оборони у минулому місяці був виданий наказ «Про забезпечення Збройних Сил України мобільним польовим табором», який передбачено закупівлю у 2019 році експериментального комплекту батальйонного модульного польового табору. Особовий склад у ньому розміщуватиметься в спеціалізованих контейнерах.

Начальник Головного управління логістики ЗСУ генерал-майор Іван Гаврилюк повідомив, що практично вся технічна документація вже відпрацьована. Для закупівлі цього табору як цілісного майнового комплексу заплановано у на 2019 рік не менше 300 мільйонів гривень. У цю суму входить вартість військової та спеціальної техніки для перевезення контейнерів, обладнання ділянок, добування води та її очищення тощо.

Поки що це буде лише один комплект такого табору. Якщо він вдало витримає дослідну експлуатацію, й після того, як ми врахуємо всі проблеми в ході його використання, а також побажання від військовослужбовців, тоді ми зможемо ширше такий табір застосовувати. Ми розраховуємо, що в кожній бригаді має бути підрозділ, який буде експлуатувати та забезпечувати діяльність подібного польового табору. Він є повністю мобільним, тож може бути розміщеним у будь-якому місці.


Поделиться публикацией