ЗСУ ОТРИМАЛИ ПАРТІЮ НОВИХ СПЕЦАВТОМОБІЛІВ

Уперше за роки незалежності України військові частини фельд’єгерсько-поштового зв’язку Збройних Сил отримали новітні спеціальні автомобілі.

Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на прес-центр Генерального штабу ЗСУ.

Питання щодо заміни застарілих УАЗ-3151, УАЗ-452, ГАЗ-66 назріло уже давно. І лише у 2018 році за рахунок коштів, спрямованих на розвиток озброєння та військової техніки Збройних Сил України, вдалося частково оновити рухомі засоби фельд’єгерсько-поштового зв’язку.

Новий зразок озброєння, який відповідає вимогам сьогодення, розроблено й виготовлено вітчизняним науково-виробничим об’єднанням на Київщині.

22 листопада 2018 року, вручаючи нову техніку підрозділам ФПЗ, начальник військ зв’язку Збройних Сил України – начальник Головного управління зв’язку та інформаційних систем ГШ ЗС України генерал-майор Володимир Рапко повідомив, що першу партію спеціальних автомобілів передано військовим частинам, залученим до виконання завдань у районі Операції об’єднаних сил, а також тим, які здійснюють взаємодію Збройних Сил України з органами державної влади та іншими силовими структурами з питань фельд’єгерського та поштового зв’язку. Наступні партії буде розподілено до решти військових частин ФПЗ. В перспективі також планується оновлення польової компоненти мережі ФПЗ Збройних Сил України.

Забезпечення новітніми рухомими засобами дасть можливість підвищити бойову спроможність військових частин, оперативність, надійність та безпеку системи зв’язку в цілому.

Поделиться публикацией