ЗСУ НЕ МАЮТЬ СТРАТЕГІЇ ПРОТИДІЇ МОЖЛИВІЙ ПОВНОМАСШТАБНІЙ АГРЕСІЇ РФ

«Збройні сили України, на жаль, поки не мають стратегії протидії можливій повномасштабній агресії РФ чи плану повернення всіх окупованих територій військовим шляхом».
Про це 19 листопада ц.р. повідомив президент ВГО «Українська стратегія», Анатолій Пінчук, під час круглого столу УІБД в Укрінформі 19 листопада.

«Саме через це не відбувається відповідний процес переозброєння, спрямований  на ефективну асиметричну протидію,»- продовжив експерт. Анатолій Пінчук також висловив сподівання, що при розробці Стратегії воєнної безпеки та Стратегії розвитку ОПК цей недолік спільними зусиллями буде усунуто.

Крім того, експерт наголосив на неохідності термінової розробки та впровадження нових стандартів озброєнь та військової техніки та створенні умов для ефективної військової та військово-технічної співпраці з західними партнерами, насамперед з США та Брітанією. На його думку, конфлікт між Укроборопромом та Мінстратегпромом виник через наявність корпоративних інтересів керівництва Укроборонпрому та його бажання пришвидшити виключно корпоратизацію підпримств, в той час як Міністерство має здійснити загальне реформування сектору в інтересах всіх його суб’єктів та створити нову систему управління з двома державними холдингами.

Поделиться публикацией