ЗСУ ГОТОВІ ДАТИ НАЛЕЖНУ ВІДСІЧ ПРОТИВНИКУ — ШТАБ ООС

Об’єднані сили мають намір неухильно дотримуватися повного і всеосяжний режим  припинення вогню, але готові дати відсіч бойовикам російсько-окупаційних формувань, якщо ті будуть його порушувати.

Про це запевнили в пресцентрі штабу ООС.

«Збройні сили України готові дати належну відсіч противнику в разі порушення домовленостей, для чого в командуванні Об’єднаних сил створено відповідні додаткові резерви», — йдеться в повідомленні штабу, поширеному в неділю, 26 липня.

У штабі наголосили, що режим повного і всеосяжного припинення вогню не позбавляє українських військовослужбовців права діяти відповідно до норм міжнародного права і Статуту і придушувати активність противника, якщо той зробить спробу наступу, проводитиме диверсійно-розвідувальну  діяльність, вчинятиме провокації, що несуть загрозу життю бійців, цивільного населення та об’єктам інфраструктури.

Для моніторингу режиму тиші командування відрядило на першу лінію оборони групу офіцерів. У більшості з них є серйозний бойовий досвід і досвід участі в миротворчих операціях.

«Такий крок дозволить не відволікати особовий склад підрозділів Об’єднаних сил від виконання бойових завдань і попередити можливі провокації. У той же час, не позбавить українських воїнів можливості для самозахисту, як це гарантує стаття 51 Статуту ООН», — пояснили в штабі.

Поделиться публикацией