«ЗОРЯ»-«МАШПРОЕКТ» ПОПРИ КАРАНТИН ПРОДОВЖУЄ ПОСТАЧАННЯ НОВОЇ ГАЗОТУРБІННОЇ ТЕХНІКИ В ІНДІЮ

Представник індійської сторони підписав акти приймання продукції, а також сертифікати відповідності нового обладнання ДП «Зоря»-«Машпроект».

Про це 25 травня ц.р. повідомив Defense Express.

Державне підприємство відвідав представник Індії, який підписав акти приймання нової продукції, а також сертифікати відповідності на виготовлене для цієї країни обладнання

Варто відзначити, що у квітні ц.р. через суворі обмеженнями карантину було скасовано візити індійських фахівців на українське підприємство. У зв’язку з цим приймально-здавальні випробування готової продукції опинились під загрозою зриву.

Для розв’язання цієї проблеми було прийнято рішення провести пред’явлення продукції замовнику у віддаленому режимі. Процес згідно з програмою знімався на відео. Відзняті матеріали направлялися замовнику для вивчення. Наразі отримано позитивний результат.

ТТХ пропульсивного комплексу M7N.1E та маршевих турбін DS71 й форсажних турбін DT59, що знаходяться в його складі виробництва «Зоря»-«Машпроект»

Офіційно засвідчити факт приймання, відповідності та підтвердити комплектність та якість обладнання, що має бути поставлено замовнику, на держпідприємство, що входить до складу ДК «Укроборонпром», прибув аташе з питань оборони Посольства Індії в Україні Commodore Sandeep Deshmukh.

12 вересня 2019 року ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» підписало контракти з Міністерством оборони Республіки Індія на постачання газотурбінної техніки. До номенклатури постачань увійшли газотурбінні двигуни, редуктори та комплекти запасних частин для кораблів ВМС Індії.

Постачання першої партії українських виробів мало відбутися у грудні минулого року. Своєю чергою, протягом поточного року продукцію за контрактом відвантажать повністю.

Варто додати, що на кораблях ВМС Індії наразі експлуатуються понад 150 газотурбінних двигунів розробки та виробництва «Зоря»-«Машпроект». Крім того, у 2019 році в Індії на підприємстві Goa Shipyard Limited почалося локалізоване будівництво нових фрегатів класу Talwar (які раніше будували на російському СБЗ «Янтарь»), для яких ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» буде постачати пропульсивний комплекс M7N.1E у складі двох маршевих турбін DS71 та двох форсажних турбін DT59.

Поделиться публикацией