ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО ПОСИЛЕННЯ МОРСЬКОЇ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №0025 «Про ратифікацію рамкової угоди між урядом України і урядом Франції щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки і оборони України», зазначено на сайті парламенту.

Про це 24 березня повідомив портал DT,UA.

Реалізація цього закону потребуватиме фінансування з державного бюджету України.

Верховна Рада України ухвалила законопроект про ратифікацію Рамкової угоди між українським і французьким урядами про офіційну підтримку посилення морської безпеки та охорони України від Кабміну. За дане рішення віддав свій голос 261 депутат України.

Закон полягає у здійсненні внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності рамкового договору. Відповідну угоду було укладено між країнами 19 листопада 2019 року в Парижі.

В 2020 році заплановано початок проекту зі створення системи охорони морських кордонів Державною прикордонною службою. Зокрема, заплановано будівництво і придбання 20 катерів вартістю близько 4 394,0 млн гривень. Частина суден (25%) буде побудована на українських суднобудівних підприємствах.

З метою реалізації проекту зі створення системи охорони морських кордонів в 2020 році передбачено здійснення попередньої оплати у розмірі 15% від загальної вартості, або орієнтовно 660 млн гривень, які враховані в державному бюджеті на 2020 рік. При цьому в 2021 році для будівництва і придбання семи катерів додатково необхідно 1 307,2 млн гривень і в 2022 році — 1 493,96 млн гривень.

Поделиться публикацией