ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРИЗНАЧИВ ДВОХ ЧЛЕНІВ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ «УКРОБОРОНПРОМУ»

Президент Володимир Зеленський припинив повноваження Михайла Згуровського як члена Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром» та призначив двох членів концерну. Відповідний указ №499/2019 від 9 липня опубліковано на сайті глави держави.

 

«Припинити повноваження члена Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром» М.Згуровського», — йдеться в першому пункті указу.

 

Також призначено членами Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром»:

Арахамію Давида Георгійовича (за згодою);

Загороднюка Андрія Павловича (за згодою).

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, в червні Володимир Зеленський призначив Айвараса Абромавичуса членом Наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром».

 

Наглядова рада «Укроборонпрому» — вищий орган управління концерну. До його складу входять п’ять членів, три з яких — за квотою президента, і ще два — від Кабінету міністрів. Члени наглядової ради призначаються на п’ять років і працюють на громадських засадах, але їх повноваження можуть бути достроково припинені.

У повноваження наглядової ради «Укроборонпрому» входять затвердження стратегії розвитку, фінансових та інвестиційних планів і показників діяльності, контроль за використанням об’єктів держвласності концерну. Саме НР може ініціювати проведення перевірок та аудиту фінансово-господарської діяльності концерну, залучати до відповідальності посадових осіб, а також подавати Кабміну пропозиції щодо реорганізації або ліквідації «Укроборонпрому».

Поделиться публикацией