ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗМІНИВ ОЧІЛЬНИКА СЗР

Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади голови Служби зовнішньої розвідки України Валерія Кондратюка і призначив на цю посаду Олександра Литвиненка, який очолював раніше Національний інститут стратегічних досліджень, а до того був заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

 

Відповідні укази №№301 / 2021, 302/2021 і 303/2021 від 23 липня опубліковано на сайті глави Української держави.

 

Звільнений з посади Валерій Кондратюк був призначений главою СВР в червні 2020 року. В. Кондратюк працював на дипломатичних посадах, був аташе з питань оборони України в США. З березня 2014 року по липень 2015 року він обіймав посаду начальника департаменту контррозвідки Служби безпеки України. Потім пішов на підвищення і до жовтня 2016 року працював начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони.

 

Наступний пост генерал-лейтенанта Кондратюка — заступник глави Адміністрації президента України, де він відповідав за напрямок спецслужб. У вересні 2019 року він був звільнений президентом Володимиром Зеленським, який же і повернув його у владу через дев’ять місяців.

 

Як повідомив портал zn.ua, проти перебування Валерія Кондратюка на посаді перманентно виступали глава ОП Андрій Єрмак та глава комітету з розвідки Руслан Демченко.

Поделиться публикацией