ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗВІЛЬНИВ ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ ІГОРЯ ЛУНЬОВА З ПОСАДИ КОМАНДУВАЧА ССО

Президент Володимир Зеленський звільнив генерал-лейтенант Ігоря Луньова з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України. ССО очолив генерал-майор Григорій Галаган.

Про це 25 серпня ц.р. повідомили в Офісі президента.

Укази про звільнення Луньова і призначення Галагана президент підписав у вівторок, 25 серпня.

На думку Зеленського, в умовах повного і всеосяжного перемир’я, оголошеного в районі проведення операції Об’єднаних сил, змінилися завдання ССО.

«Буде більше провокацій від проросійських бойовиків, тому і командування, і особовий склад ССО мають більше працювати над їх недопущенням і превентивними заходами», — заявив Зеленський.

«Також потрібно впроваджувати агресивніші заходи протидії викликам, що виникають, — адекватно реагувати на провокаційні дії з боку противника», — додав він.

Глава держави поставив новому командувачу ССО завдання продовжувати розвивати всі компоненти Сил спецоперацій.

Галаган, у свою чергу, запевнив Зеленського, що якісно виконуватиме завдання, а також продовжить розвивати морський і авіаційний компоненти ССО.

Григорій Галаган — генерал-майор запасу. З 2002 по 2019 роки він обіймав посаду першого заступника начальника Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України, а в 1995-2002 роках служив у лавах ЗСУ.

Галаган має статус учасника бойових дій, у 2015 році отримав поранення при виконанні завдання в зоні АТО. Нагороджений орденами «За мужність» III ступеня та «Богдана Хмельницького» III ступеня.

 

Поделиться публикацией