ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВІДПРАВИВСЯ З ОФІЦІЙНИМ ВІЗИТОМ ДО ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ, ДЕ ПРОВЕДЕ НИЗКУ ЗУСТРІЧЕЙ

У середу, 7 жовтня, президент України Володимир Зеленський відправився з офіційним візитом до Великої Британії, де проведе низку зустрічей для підписання важливих угод.

Про 7 жовтня ц.р. йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

У ході візиту Зеленський зустрінеться з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, після переговорів сторони підпишуть українсько-британську Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство. Також буде підписано низку інших двосторонніх документів щодо співпраці у сфері оборони та фінансової підтримки двосторонніх проектів.

Також в ході візиту подружжя Зеленських приймуть Їх Королівські Високості герцог і герцогиня Кембриджські.

Президент України проведе зустрічі зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, лордом-мером лондонського Сіті Уїльямом Расселом, а також відвідає Лондонську фондову біржу та зустрінеться з британськими інвесторами.

Як повідомляв «Апостроф», 6 жовтня в Брюсселі на саміті Україна — Євросоюз лідери ЄС і України обговорили низку питань співробітництва щодо подальшої підтримки з боку ЄС і ухвалили низку важливих рішень.

Раніше стало відомо, що Велика Британія і Україна готують підписання важливої угоди про кредитування будівництва 8 ракетних катерів для України. Два перших корпуси мають бути побудовані на території Великої Британії, а решта — на суднобудівному підприємстві в Україні.

 

 

Поделиться публикацией