«ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА-2018»: «НВК «ТЕХІМПЕКС» ПРЕДСТАВИТЬ МОДЕРНІЗОВАНУ БМП-1

На БМП-1Т встановлено новітній бойовий модуль «СПИС», що значно підсилило бойові можливості цієї легкої гусеничної бойової машини. Крім того, в машині встановлено  модернізовані прилади спостереження та додаткове бронювання.

Командир машини, замість старого приладу наведення ТКН-3Б, отримав більш сучасний ТКН-3БУМ. Крім того, на БМП встановлено додаткові засоби спостереження — передні та задні паркувальні камери (денні-нічні) та дві бокові камери (денні-нічні), що забезпечує командиру й оператору огляд 360°.

Cучасна система стабілізації озброєння, що застосовано на БМП-1Т, забезпечує стабілізоване наведення і супровід в горизонтальній та вертикальній площинах наземних та повітряних цілей для стрільби з місця та на ходу.

Покращена БМП може ефективно застосовуватись для ведення боротьби з піхотою, броньованою технікою і танками, а також проти низьковисотних малошвидкістних повітряних цілей вдень і вночі, за будь-яких кліматичних і погодних умов.

181008 bmp1t 3

Вогневі випробування 30 мм автоматичної гармати — ЗТМ-1, основної зброї БМ «СПИС», під час випробувань БМП-1Т у вересні 2018 року

 

При оснащенні модернізованої машини навісним перфорованим протикульним захистом, розробленим НВП «ТЕХІМПЕКС», також значно покращуються параметри захищеності БМП. Комплект додаткової броні важить трохи більше однієї тони й витримує 12,7 мм кулю Б32 на дистанції у 40 метрів.

Використання у БМП-1Т іншої розробки компанії «ТЕХІМПЕКС» — бойового модуля «СПИС», дозволяє екіпажу вражати ворога цілою низкою різноманітної зброї. Окрім 30 мм гармати, допоміжного кулемета та автоматичного гранатомета, БМП-1Т може використовувати й сучасні ПТУР, розроблені київським КБ «Луч». Що дозволяє машині протистояти не тільки піхоті чи легким ББМ, а навіть танкам, які для простої «бехи», з її штатною 73 – мм гарматою 2А28 «Грім» були взагалі невразливі.

 

181008 bmp1t 1

Бойові стрільби з 130 мм ПТРК «Бар’єр», яким оснащено бойовий модуль «СПИС», під час випробувань БМП-1Т у вересні 2018 року

З огляду на результати випробувань, спеціалісти компанії «ТЕХІМПЕКС» стверджують, що за рівнем бойової ефективності та рівнем захисту екіпажу БМП-1Т значно переважає БМП-1, БМП-2, а також машини аналогічного класу західного виробництва. Розробка вітчизняних зброярів може зацікавити як закордонних військових, так й ЗСУ, де на озброєнні знаходиться близько 400 БМП-1.

 

181008 bmp1t 2

Модернізована НВП «ТЕХІМПЕКС» — БМП-1Т з бойовим модулем «СПИС» на випробуваннях у вересні 2018 року

Нову бойову машину БМП-1Т можна буде вживу побачити на XV Міжнародній спеціалізованій виставці «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018», що з 9 по 12 жовтня 2018 року пройде в Міжнародному виставковому центрі в Києві, на стендах ТОВ «Науково-виробнича компанія «ТЕХІМПЕКС» 2-В22 і 2В-21 (м. Київ, Броварський проспект, 15, станція метро «Лівобережна»).

 

181008 bmp1t 4

В цьому році «Науково-виробнича компанія «ТЕХІМПЕКС», що є однією з провідних українських приватних оборонних компаній, виступила Партнером Каталогу «УКРАЇНСЬКІ ТЕХНОЛОГІЇ: УКРАЇНСЬКІ ПРИВАТНІ ОБОРОННІ ПІДПРИЄМСТВА» 2018-2019, презентація якого відбудеться наступного тижня на «Зброя та Безпека -2018».

Поделиться публикацией