ЗБРОЙНІ СИЛИ РФ ЗРОБЛЯТЬ СТАВКУ НА ВПРОВАДЖЕННЯ В СУЧАСНУ ЗБРОЮ ТЕХНОЛОГІЙ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ

Збройні сили Росії зроблять ставку на впровадження в сучасну зброю технологій штучного інтелекту.

Про це 9-го лютого ц.р. повідомив міністр оборони генерал армії Сергій Шойгу, виступаючи на оперативно-мобілізаційному зборі з керівним складом Збройних Сил РФ.

 

«У минулому році ми виконали доручення Верховного головнокомандувача, дане в травневому указі від 2012 року — частка сучасного озброєння і військової техніки у військах склала 70,1%, — сказав глава військового відомства. — Тепер необхідно забезпечити впровадження технологій штучного інтелекту в озброєння, яке визначає перспективний вигляд Збройних Сил «.

 

За словами Сергія Шойгу, в бойовому навчанні все ширше використовуються роботизовані комплекси, безпілотні літальні апарати і автоматизовані системи управління.

 

Міністр оборони доручив керівному складу ЗС РФ «безперервно вдосконалювати професійні знання і навички, впроваджувати в практику підготовки органів військового управління, з’єднань і військових частин передові методи навчання, підвищувати роль польовий, повітряної і морської виучки».

 

«Виходячи з цього, в теоретичній частині нашої роботи будуть розглянуті сучасні та перспективні форми застосування і способи дій військ з урахуванням досвіду різних військових конфліктів. У рамках практичних занять пройдуть круглі столи, де обговоримо питання комплексного впливу на противника і прикриття своїх військ, протидії безпілотним літальним апаратам і крилатим ракетам «, — розповів Сергій Шойгу.

 

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін в грудні минулого року провів нараду з постійними членами Ради безпеки РФ, на якому обговорили нейтралізацію загроз національній безпеці, пов’язаних з розвитком технологій штучного інтелекту в арміях світу. З доповіддю на тему виступив начальник Генштабу ВС РФ Валерій Герасимов.

 

Поделиться публикацией