ЗБРОЙНІ СИЛИ ОТРИМАЛИ ВІД США ДВА КОНТРБАТАРЕЙНІ РАДАРИ AN/TPQ-36 (ФОТО)

Сьогодні 20 травня, у селищі Дівички Київської області відбулася церемонія передачі двох сучасних контрбатарейних радарів класу AN/TPQ-36 для підрозділів Збройних Сил України.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на galinfo.

Від американської сторони сертифікати на володіння найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби заступнику начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенанту Родіону Тимошенку вручив офіцер армії США підполковник Тод Гоф.

Підполковник Тод Гоф наголосив, що передача сучасного озброєння українським військовим – це прагнення Уряду та народу США допомагати Україні захищати свій суверенітет та територіальну цілісність. Загалом, починаючи з 2014 року американські партнери передали до підрозділів Збройних Сил України 13 сучасних контрбатарейних радарів.

“Технології цих радарів нададуть воїнам Української армії впевненості у разі небезпеки та під час ворожих обстрілів із закритих позицій. Дані зразки допоможуть українським захисникам впевнено реагувати на засоби вогневого ураження противника та забезпечать точність ураження цілей ворога”,  – наголосив  офіцер армії США підполковник Тод Гоф.

“Ми уже стали свідками, як такі радари захищають територію України на Сході. Ці контрбатарейні станції – частина безпекової допомоги США, вартість якої складає понад 1 мільярд 100 мільйонів доларів. США продовжуватимуть допомагати Україні, адже ми віддані справі захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої держави. Крім цього, ми допоможемо Україні розбудовувати її оборонні інституції”, – додав підполковник Тод Гоф.

У свою чергу заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Родіон Тимошенко від імені Міністра оборони та начальника Генерального штабу ЗС України подякував Уряду США та американському народу за надану військово-технічну допомогу, яка дозволяє українським військовим вести ефективну боротьбу з агресором.

“Нова високотехнологічна зброя на порядок зміцнять наші оборонні можливості та буде слугувати додатковим стримуючим бар’єром для ворога, який продовжує провокації  проти наших захисників та не дотримується Мінських угод”, – зазначив генерал-лейтенант Родіон Тимошенко.

Крім цього, він звернувся до українських військовослужбовців, які отримали в підпорядкування високотехнологічне озброєння. Він наголосив на важливості освоєння зброї на навчальних полігонах та ефективному застосуванні радарів проти ворогів України у бою.

По завершенні заходу військовослужбовці Збройних Сил України провели заняття з розгортання отриманих контрбатарейних радарів та наголосили, що дане озброєння неабияк допоможе їм боронити рідну землю від підступного агресора.

Довідково. Радари класу AN/TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби та призначені для виявлення і знищення артилерії. Радари знаходяться на озброєні армії США. Станція контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 призначена для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню противника.

Поделиться публикацией