«ЗА 3,5 РОКИ ВІТЧИЗНЯНИЙ ОПК ЗРОБИВ ВЕЛИКИЙ КРОК У РОЗВИТКУ» — ТИМЧУК

Розроблена високоточна зброя, яку нещодавно бачила вся країна під час випробувань крилатої ракети від ДККБ «Луч», що входить до складу «Укроборонпрому», свідчить про величезний крок уперед українського оборонно-промислового комплексу.  Про прогрес вітчизняної «оборонки» розповів в ефірі «5 каналу» народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Нещодавно відбулись льотні випробування крилатої ракети, яка розроблена підприємством «Укроборонпрому» «ДККБ «Луч,» у взаємодії з іншими оборонними підприємствами. Як і проект «Вільха,» розробка цієї зброї проводилась у рамках стратегічної програми «Ракетний щит».

Нова крилата ракета наземного базування здатна точно уражати як наземні, так і морські цілі з високою точністю. Окрім здатності знищувати ворожі кораблі на значній частині акваторії Чорного та Азовського моря, вона може наносити удари по стратегічних об‘єктах, які знаходяться у глибокому тилу противника.

«Це той інструмент, яким ми можемо завдавати удари по комунікаціям, по пунктах управління вже на території противника. Крилаті ракети належать до зразків високотехнологічного озброєння і для нас це є вкрай актуальним. Це ніша, яка в арміях передових країн світу заповнюється в першу чергу. Той факт, що ми сьогодні робимо ті самі керовані ракети за проектом «Вільха», крилаті ракети, а також певна інформація щодо розробок вже гіперзвукових ракет, свідчить про те, що фактично за 3,5 роки наш оборонно-промисловий комплекс у своєму розвитку зробив величезний крок від торгівлі і намагання модернізувати радянські зразки озброєння вже до відпрацювання, конструювання та вже вироблення сучасної техніки», – підкреслив Дмитро Тимчук.

Українська оборонна промисловість виробляє ту техніку, яка зараз потрібна у прямому протистоянні в зоні АТО. Окрім танків, артилерії, БМП, БТРів, противотанкового та іншого озброєння, яке виготовляється на підприємствах «Укроборонпрому», важливу роль почали відгравати приватні компанії.

Як заявив Дмитро Тимчук, це є відповіддю на потреби сьогодення, в цей же час, український оборонний комплекс та взагалі усвідомлення обороноздатності України перейшло на новий рівень.

«Той факт, що ми розробляємо й ті зразки озброєння, для тих родів військ та видів Збройних сил, які не задіяні в операції на Донбасі, свідчить про те, що зрештою, за всі роки незалежності України, почали усвідомлювати обороноздатність держави, як це роблять у всьому світі. Тобто держава готується до протистояння, не тільки від найбільш очевидних загроз, а і від масштабних, які б вони малоймовірними не були. Для нас найбільша загроза – повномасштабна агресія Російської Федерації. І те що ми зараз робимо – це відповідь на цю загрозу», – підсумував член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Поделиться публикацией