ЗА ЧОТИРИ РОКИ СКЛАД СБУ ОНОВИВСЯ НА 20% ШТАТУ – ГОЛОВА СЛУЖБИ

Склад співробітників Служби безпеки України за роки російської агресії оновився більш ніж на 20%, при цьому кількість з різних причин пішли співробітників дорівнює кількості тих, що звільнилися, заявив 11 травня в ефірі 112 голова силової структури Василь Грицак.
«З початку анексії Криму та збройної агресії на Донбасі Служба безпеки України оновилася в значній мірі. Починаючи з 2014 року по сьогоднішній день близько 6400 працівників звільнилися з СБУ, і приблизно стільки ж ми набрали нових людей. Це більше 20%», — підкреслив він.
Грицак вважає, що 20% нових кадрів в СБУ є достатнім для того, щоб говорити про оновлення відомства.
«Я вважаю, що ми досить сильно оновилися і омолодилися», — зазначив глава СБУ. У той же час він поскаржився на брак ресурсів і кадрів для повноцінної роботи.
У Службі безпеки України працює 31 тис. осіб. Для порівняння: у Великобританії тільки 11 тис. співробітників органів безпеки (включно з внутрішньою і зовнішньою розвідкою!) на 65 млн населення країни. Частина цього штату СБУ перетворилася в приватне агентство боротьби з бізнес-конкурентами, а також рекет і службу зведення особистих рахунків.

Поделиться публикацией